‘Van brood wordt je groot’…..een uitdrukking die al net zolang wordt gebezigd als ‘Meel haal je op de molen’. Het dagelijks brood, of het nu wordt gebakken door de ambachtelijke warme bakker of door u zelf, is de laatste maanden een aantal keren minder positief in het nieuws geweest. Zo zouden tarwegluten slechte gluten zijn, volgens een Amerikaanse hype die overgewaaid is. En zou in broodverbetermiddel mensenhaar verwerkt zijn. Eerstgenoemde is echter niet op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd en laatstgenoemde is bij wet verboden. De supermarkten hebben hun hand overspeeld door brood te verkopen waar slechts een klein deel spelt in zit. Klanten zijn in grote getale zelf hun speltbrood gaan bakken, zodat ze weten dat ze daadwerkelijk speltbrood eten. Er is geen enkele twijfel mogelijk dat brood voorziet in een dagelijkse levensbehoefte. Dat het vertrouwen daarin niet is verminderd, blijkt wel uit het feit dat klanten de molenwinkels weer goed hebben weten te vinden voor eerlijke producten en goede adviezen. Ook in 2024 staat de molenwinkel van uw AKG-molenaar weer klaar voor u, want meel en meer haal je op de molen en van gezond brood word je nog steeds groot.